![]() ![]() Bearnaisesås![]() Hemgjord bearnaisesås är gudomligt gott! Och faktiskt lättare att lyckas med än många tror. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken. Koka upp löken i vinägern i en såskastrull. Låt koka samman (reducera) till hälften. Sila av löken och mät så att vinägern är cirka 1/2 deciliter. Späd med vatten om det behövs för att få 1/2 deciliter. Häll tillbaka vinägern i kastrullen och tillsätt dragon och körvel. Smält smöret och varmhåll det. Sätt såsen på mycket låg värme eller värm i vattenbad och vispa med elvisp ner äggulorna i vinägern. OBS! Såsen får aldrig koka, då skär den sig. Vispa nu ner smöret i såsen under ständig vispning. Tillsätt lite i taget så är risken mindre att såsen skär sig. Vispa ner citronsaft och smaka av såsen med salt och vitpeppar. Dekorera gärna med hackad persilja. Varmhåll såsen fram till servering. Antingen på väldigt låg spisvärme eller helst i vattenbad. Serveras gärna till kötträtter, ugnsbakade potatisar och färsk sparris. Tips: Skulle såsen skära sig kan du rädda den genom att vispa upp ett ägg med lite vatten och tillsätta såsen det under vispning tills den går ihop igen. ![]() ![]() ![]()
|
|